stazevspanielsku

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kam ísť na pivo a sangriu v Barcelone

Keď ste už tými šťastlivcami, ktorí sa dostali do Barcelony - či už na víkend alebo na dlhší čas, určite by ste nemali vynechať návštevu jedného z týchto miest...

bcn

Aby som nevyzerala ako nejaký alkoholik, tak radšej začnem s tým, kde ísť na kávu :) Na konci ulice La Rambla v smere ku prístavu je veľmi zaujímavá kaviareň s názvom Les čarovných víl. Nepýtajte sa ma na originálny názov, lebo je v katalánčine a nech sa snažím akokoľvek, nepodarilo sa mi ho zapamätať. Vstup do tejto kaviarne je hneď vedľa vstupu do Múzea voskových figurín, ktoré nemôžete z La Rambla prehliadnuť. Keď vojdete do vnútra, ocitnete sa zrazu v začarovanom lese, vedľa stolov rastú stromy, pri minivodopáde sedí lesná víla a v malej izbičke niekto levituje vo vzduchu. Nie, nie...nebrala som žiadne halucinogénne látky, predtým ako som tam šla (aj keď zohnať ich by v Barcelone tiež nebol taký veľký problém). Proste v tejto kaviarni sa ponoríte do atmosféry začarovaného lesa, kde je všetko možné. Ja som tam napríklad zažila búrku, aj keď bez dažďa :)...a keď vraj uvidíte poletujúce víly, dostanete drink zadarmo...to sa oplatí skúsiť, no nie?

Ak vás už víly začarovali, tak môžete prejsť na niečo tvrdšie - ako napríklad sangriu :D...v jednej uličke opäť vedľa La Rambla sa nachádza bar La Oveja Negra (čierna ovca), kde sangria "tečie prúdom" za veľmi prijateľné ceny. A aj atmosféra je veľmi príjemná, taká medzinárodná, okrem domácich tam stretnete aj veľa Erasmus študentov z celého sveta. Takže aj keď ste v Barcelone sami a chcete niekoho spoznať, stačí sem prísť, objednať si pivo alebo sangriu a tváriť sa, že na niekoho čakáte...zaručujem Vám, že do desiatich minút sa vám niekto prihovorí a postará o zábavu na zvyšok večera :)

la rambla

Ak vám po tej sangrii vyhladne, stačí sa vrátiť späť na La Rambla do bistra Viena, kde podávajú tie najlepšie bocadillos (sendviče) v Barcelone...alebo to aspoň tvrdia :D...síce sa to tiež odrazí na cene, ale naozaj sú chutné, k tomu jedno pivko a ak máte štastie, tak vám ešte aj zahrajú z poschodia na klavíri.

4gatsJednou z ďalších miestnych špecialít je Cava - v podstate je to také ľahké ružové šampanské. V štvrti Barceloneta ho podávajú na každom rohu a ak viete kam ísť, tak vás môže pohár cavy stáť menej ako euro. Mne sa však podarilo dopracovať k "upgrade verzii" - vyskúšala som sangriu z cavy v podniku, kde kedysi chodil Picasso na kávu. Tento podnik sa nazýva 4 gats (Štyri mačky) - a keďze je veľmi ťažké pre mňa vysvetliť jeho polohu, aj keď sa nachádza len pár minút od Placa Catalunya, tak radšej prikladám ich stránku http://www.4gats.com/.

No aby som vás neopila hneď z rána, tak nechám pokračovanie nabudúce :) Napríklad zoznam nových barov, ktoré navštívim tento víkend...a to všetko len vďaka stáži s Animafest Experience. Chcete aj vy ísť na stáž? Kliknite na

http://www.animafestexperience.com/web/sk/staze_spanielsko_bezplatne_sluzby

a dozviete sa viac :)


spanielsko | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014